onsdag den 31. oktober 2012


Jeg har skole i dag til kl. 14.15, så jeg tænkte en lækker madpakke ville være en god idé.
Salaten er med kylling, avocado, broccoli, grøntsags blanding (ligesom i går), agurk og peberfrugt.
Derudover har jeg taget et par gulerødder og peberfrugt til at snakke lidt af ;-)




Et billede af min aftensmad i dag; en halv avocado, lidt laks (nam nam!), salat af tomat, agurk, peberfrugt, rødløg og iceberg, og en grøntsags blanding fra fryseren som lige var oppe og koge kort. 


Tanja<3

mandag den 29. oktober 2012

Bulgur "salat"

I dag var det mig der stod for aftensmaden, surprise!
Jeg havde kogt en lille smule bulgur. Til jer der ikke ved hvad det er, så er det lidt ligesom ris, bare sundere og med et højt protein indhold. Sammen med bulguren havde jeg stegt et kyllinge bryst med salt, peber og oregano. Salaten bestod af forårsløg, rød peberfrugt, iceberg, rødløg, agurk, tomat og basilikum.
(Undskyld den dårlige kvalitet og dårlige lys! Men det smagte skønt ;-))



Har haft en virkelig god dag i dag, håber da også i har haft det, hihi. Knus Tanja <3


fredag den 26. oktober 2012

Chokolade og atter chokolade



Mmmmh chokolade! Jeg tror de fleste mennesker elsker chokolade, så derfor tænkte jeg, hvorfor ikke dele nogle af chokoladens fordele og glæder med jer?
- Det skal lige siges, at det er mørk chokolade jeg snakker om her, 70 % eller derover. Altså det er ikke chokolade som marabou eller andre "chokolader" fyldt med sukker.

1. Chokolade reducere stress symptomer, fordi stoffer i chokoladen får dig til at slappe af. 
2. Chokoladen øger blodtilføreslen til dine lunger og organer, og er desuden også godt for dit hjerte! 
3. Det giver din hjerne bedre ydeevne. 
4. Det er især godt at spise chokolade når du har menstruationssmerter, da chokoladen faktisk kan modvirke nogle af smerten! 
5. Jeg har aldrig vidst om det var sandt, eller bare en myte. Men nu har jeg altså læst det flere steder og det lyder til at være sandt. Mørk chokolade giver altså fastere bryster, utroligt nok! 
6. Chokolade er fyldt med mineraler og vitaminer.
7. Mørk chokolade virker antidepressiv, og er ligesom kroppens egen lykkepille. 

Det er allerede kendt, at mørk chokolade er sprængfyldt med antioxidanter, men faktisk indeholder gude-spisen flere antioxidanter end grøn te og blåbær. Så der er god grund til at nuppe et stykke mørk chokolade, hvis du føler, at du mangler energi.

En opskrift på grovboller med mandler og chokolade:  http://www.familiejournal.dk/Mad/Bagvark/2011/03/11-Grovboller-med-mandler-og-chokolade.aspx

Min egen favorit chokolade er den på 86 %. Jeg har aldrig smagt chokolade med højere procent, men kunne faktisk godt tænke mig det, hihi.


God weekend! ;-)

onsdag den 24. oktober 2012

Hurtig, nem aftensmad!

Vi havde meget forskelligt i køleskabet i dag, så her er et billede af min aftensmad i dag. 

Købte disse asparges da jeg var nede og handler. Jeg synes de smager helt vildt godt, og især i suppe. Derudover er de viiildt sunde, og indeholde kun 20 kalorier pr. 100 gram. Delicious! 


Jeg spiste en halv avocado, lidt rucola, agurk og kalkun, tomat, peberfrugt og løg der kort var stegt på panden. Dertil spiste jeg en Knorr tomatsuppe med asparges. 




Knus herfra :-*

mandag den 22. oktober 2012

Butternut squash

Igen i dag var det mig der lavede mad derhjemme. Det er jo højsæson for græskar og deres "efterkommere" og det skal da udnyttes! Bl.a. Butternut squash som jeg da lige skulle prøve, og nøj det smager godt. Det smager lidt som kogte gulerødder, bare bedre. Okay det lyder måske ikke som den store smags oplevelse, men jeg synes nu det er godt!
Det jeg gjorde var at jeg tog squashen og skar den midt over, og skrapede kernene ud, og dermed udhulede den en lille smule. Så penslede jeg de to halve squash med en liiiiille bitte smule olivenolie og puttede dem ind i den forvarmede ovn (på 180 grader). Jeg lod dem stå der inde i 30 minutter og tog dem så ud og fyldte nogle grøntsager - peberfrugt, løg, basilikum, tomat og noget af squashen og et par oliven ned i hullet og så ind i ovnen igen i 15 minutter. Sammen med det spiste jeg en halv bøf og en lækker salat, mhh! 

Det er sådan den ser ud :-))


Det er dog kun halvdelen af squashen der er her,da jeg synes den var ret stor at spise alene 


Knus !


søndag den 21. oktober 2012

Lidt mad i dag



Lidt af min mad fra tidligere i dag. Spiste en potion yoghurt med granatæble, havregryn og æble til frokost. Til mellem måltid spiste jeg et knækbrød med skinke og lidt agurk og tomat som i ser ;-)
Jeg er på vej i biografen med min mor, så vi venter med at spise aftensmad til vi kommer hjem. Har taget en lille smule tørrede frugter med til biografen, så jeg også har lidt at guffe i under filmen.

Knus Tanja:-)

lørdag den 20. oktober 2012

Mini "pizza"

Havde været ude og handle med daddy i dag, og købte en bøtte med rejer. Det var lang tid siden jeg havde fået det, og jeg kan rigtig godt lide rejer. 
Til frokost besluttede jeg at jeg ville lave en lille form for "pizza". Jeg tog en halv rugklap, som jeg først maste godt og grundigt med en kagerulle. Så puttede jeg en lille smule tomatpure, peberfrugt, løg, bønner og massere af rejer. "Pizzaen" puttede jeg ind i ovnen ved 180 grader i ca. et kvarter. Muuums! Let og lækker.




God lørdag out there! 






fredag den 19. oktober 2012

Fredags guf

Okay, jeg indrømmer det. De ser ret ulækre ud, tørrede figner. Og jeg bliver konstant påmindet det. Jeg har ofte hørt folk sige "Ad hvad er det?" hvis jeg har taget en tørret figen. Men eftersom jeg ikke spiser hverken slik eller chips, så har jeg fundet mine egne alternativer. Jeg elsker tørrede frugter - figner, abrikoser, dadler, rosiner, tranebær osv. Men samtidig indeholder de også meget frugt sukker. Men nu er det fredag, så der skal da også være plads til en lille smule "slik" hihi.




Det er faktisk også bevist at tørrede figner indeholder super mange antioxidanter, som er godt for din hud. Hvis du ikke har smagt dem, så synes jeg helt klart at du burde!
Så se bort fra deres knapt så indbydene udseende, og smag de lækre, søde figner ;-)


Knus Tanja <3


mandag den 15. oktober 2012

Træningslejr

Lige om lidt tager jeg til Fredericia på træningslejr med mit svømmehold. Så jeg får nok ikke mulighed for at blogge derovre, desværre.
Men i må alle have en rigtig god ferie! 



Knus Tanja :-)

søndag den 14. oktober 2012

Aftensmad

Det var meningen vi skulle have haft forloren harer til aftensmad i dag, men der skete en misforståelse, fordi min mor var kommet til at putte den i fryseren, så den kunne ikke nå at tø op, desværre! Så i stedet for spiste jeg et halvt stykke kyllinge bryst, en halv hjemmelavet gulerods bolle og en lækker salat med kikærter i i dag! ;-)





God søndag derude, Tanja <3

Brunch

Jeg havde bagt boller i går, og i én af bollerne kom jeg rosiner i, da jeg elsker, elsker, elsker rosinboller!
Så "brunch" i dag spiste jeg et blødkogt æg, en rosinbolle, en halv kiwi, lidt agurk, grøn peberfrugt og galia melon. Drak også en kop af en ny te jeg har købt (kunne ikke lade være, hihi) Den er med æble og kanel, og den er virkelig god! 


Morgenmaden :-)


Og den nye teeeee !




Knus herfra :-)

lørdag den 13. oktober 2012

Sund kage!

Undskyld der har været så stille på bloggen, men har haft ret travl i denne uge.
Back to the point. Har denne opskrift på en sund kage, som jeg elsker selvom jeg selv sjældent spiser den, hihi.

Ingredienser:

- 400 gram dadler, tørrede figner, rosiner, tørrede abrikoser - you name it!
- 200 gram nødder - mandler, hasselnødder, pekannødder
- 1 økologisk appelsin (du skal bruge noget af skallen)
- 4-5 æg
- en liiiille smule salt
- en tsk. stødt kanel 

- 4 spsk. mælk, skyr eller yoghurt neutral
- Evt. en lille tsk. vanillesukker hvis i synes det skal i 

Du kan også putte en banan i dejen. Det har jeg selv haft gjort, og jeg kan rigtig godt lide det :-)

Sådan gør du: 

Start med at putte alle ingredienser undtaget æg ned i en foodprocessor, og rør det godt sammen. Når dejen har fået en karamel ligende konsistens, put så ét æg i af gangen. Når alle æg er kørt i dejen, så lad foodprocessoren kører et halv minuts tid så dejen ikke bliver klumpet. 
Hæld dejen op i et smurt fad, og bag kagen i 45 minutter ved 200 grader, og så har du en lækker kage! 
Vær opmærksom på, at når du bruger tørrede frugter, er der også meget frugtsukker, så du kan ikke spise uendelige mængder af kagen, men den er helt klart sundere end en chokolade kage fyldt med smør og sukker.

Du kan spise frisk frugt til kagen eller en klat skyr, mhh! 



God bagelyst, knus Tanja <3

tirsdag den 9. oktober 2012

Nem aftensmad ;-)

Har bare været hjemme og hygget med mig selv i dag. Jeg sagde til min mor at jeg ville lave mad, og fandt ud af at vi havde en pakke svinefars i fryseren. Til aftensmaden i dag lavede jeg frikadeller   med hakkede rødløg og almindelige hvide løg.
Salaten var af iceberg, tomat, agurk, peberfrugt og galia melon. Spiste kidney bønner og hytteost til, det var nu meget lækkert - og sundt! :-)

Den lææææækre mad

Knus og kraaam! :-*

Havde egentlig tænkt mig at lave sunde pandekager til morgen, men det gik i koks, så jeg endte med  at spise en potion skyr med banan og all bran. Elsker den kombination, og jeg synes det ligger en god bund, og jeg føler mig ikke sulten igen før det bliver tid til at spise frokost.
Til frokost havde lavet en lakse sandwich. Jeg tog to skiver rugbrød, som min mor havde købt igår (virkelig godt actually!!), agurk, gul peberfrugt, iceberg og selvfølgelig laksen!
Gotta tell you - den var god! ;) Spiste også en frugtstang med rosin og blåbær, naaamnam





- Tanja <3

mandag den 8. oktober 2012

Aftensmad

Har været i Næstved i dag, så kom lidt halv sent hjem.
Til aftensmad havde jeg kogt lidt rødbede, pastinak og gulerødder. Elsker, elsker, elsker kogte grøntsager! Jeg spiste 25 gram røget laks, lidt agurk, noget skyr og en halv skive rugbrød til :)



Knus!


søndag den 7. oktober 2012

Én dej, 3 retter

Jeg havde aftalt med mine forældre i går at jeg ville lave aftensmad, so i did. Og jeg lavede en super nem og lækker porrertærte. Dejen lavede jeg af en håndfuld mandler og havregryn som jeg malede til mel, 1 æg, 1½ dl. mælk og rugmel og fuldkornsmel til dejen blev som den skulle være. 

Så æltede jeg det godt sammen og lavede det til en kugle som jeg så bagefter rullede ud med en kagerulle, og kom op i en smurt tærteform. 


Dejen i forme ;-)


Et billede af den ikke helt færdige porrertærte


Inden den skulle i ovnen. 





I tærten kom jeg kogte porrer(selvfølgelig) i, skinke og kyllingstrimler, tomater, og hældte en mælke- og æggeblanding over, så det hele hænger sammen. 180 grader i ovnen i en halv times tid og voila! Så er der mad ;-)



Der blev også dej til en sund æbletærte!
(Og en "grissini" stang, men den spiste jeg , hihi)


Billederne nedenunder var to lækre salater som min mor havde lavet, som vi spiste til porrertærten:-*


torsdag den 4. oktober 2012

Anoreksi

Synes lige jeg ville dele det her billede. Synes det er ret tankevækkende.. 



XOXO

onsdag den 3. oktober 2012

Lunch today..

Skal op til terminsprøve i dansk idag, så jeg sørgede selvfølgelig lige for at lave en god madpakke der kan holde hoved klart. 


Min morgenmad idag. Lidt alla det samme som det plejer. Spiste yoghurt,
lidt all bran, et ½ skive ristet rugbrød og lidt vindruer.


Et billede af min madpakke med et fint lyserødt låg.


Min madpakke var idag en "knækbrøds sandwich".  Hjemmelavede knækbrød med spinat, agurk og skinke,
nogle cherrytomater, vindruer (verdens bedste!), lidt rosiner og 2 paranødder og 2 mandler.


Her er de så, vindruerne. Jeg købte dem i fakta i går, og jeg har aldrig smagt bedre vindruer, de er virkelig gode! 


Skal på arbejde om et par timer, hvad skal i idag?


Knus Tanja :-)


tirsdag den 2. oktober 2012

En lækker aftensmad!

Lavede den lækreste aftensmad idag til mig mor og mig. Jeg var taget ned i byen for at handle ind til skolen, har nemlig terminsprøver så ville have en lækker madpakke!
Jeg gik forbi kølerdisken og fandt 2 billige lakse fileter, da det var sidste dag i dag. Så det tilbud kunne jeg da ikke modstå, for jeg eeeelsker laks! Og så er det fyldt med det sunde fedt og Omega 3.


Jeg elsker figner, og så er de også fyldt med vitaminer. 

Et billede af den salat jeg lavede til. Den bestod af vindruer, agurk, spinatblade,
cashewnødder, figner, asparges og lidt basilikum blade.


Og den skønne laks! 

Jeg stegte laksen i en lille smule olie, men kryddersalt, peber og persille ;-)

Et billede af min tallerken. Til laksen spiste jeg den salat jeg havde lavet, og nogle rodfrugter og tomater jeg havde bagt i ovnen. Siger jer den laks, var bare så god! Jeg kunne leve af laks ;-)


Hav en god aften! :-)