lørdag den 13. oktober 2012

Sund kage!

Undskyld der har været så stille på bloggen, men har haft ret travl i denne uge.
Back to the point. Har denne opskrift på en sund kage, som jeg elsker selvom jeg selv sjældent spiser den, hihi.

Ingredienser:

- 400 gram dadler, tørrede figner, rosiner, tørrede abrikoser - you name it!
- 200 gram nødder - mandler, hasselnødder, pekannødder
- 1 økologisk appelsin (du skal bruge noget af skallen)
- 4-5 æg
- en liiiille smule salt
- en tsk. stødt kanel 

- 4 spsk. mælk, skyr eller yoghurt neutral
- Evt. en lille tsk. vanillesukker hvis i synes det skal i 

Du kan også putte en banan i dejen. Det har jeg selv haft gjort, og jeg kan rigtig godt lide det :-)

Sådan gør du: 

Start med at putte alle ingredienser undtaget æg ned i en foodprocessor, og rør det godt sammen. Når dejen har fået en karamel ligende konsistens, put så ét æg i af gangen. Når alle æg er kørt i dejen, så lad foodprocessoren kører et halv minuts tid så dejen ikke bliver klumpet. 
Hæld dejen op i et smurt fad, og bag kagen i 45 minutter ved 200 grader, og så har du en lækker kage! 
Vær opmærksom på, at når du bruger tørrede frugter, er der også meget frugtsukker, så du kan ikke spise uendelige mængder af kagen, men den er helt klart sundere end en chokolade kage fyldt med smør og sukker.

Du kan spise frisk frugt til kagen eller en klat skyr, mhh! 



God bagelyst, knus Tanja <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar